Jochem Boxem Photography

Woehoe! Jullie krijgen een baby! Of deze is al geboren. Gefeliciteerd en dit prachtige moment in jullie leven. Nu is het tijd om een newbornshoot in te plannen, want deze bijzondere tijd verdient het om vastgelegd te worden! Lees hier mijn tips voor jullie lifestyle newbornshoot!

Mijn newbornfotografie kenmerkt zich door de ontspannen sfeer. In de fotografenmond wordt het ook wel een lifestyle newbornshoot genoemd. I know, dat is een hele mond vol. Het houdt in dat ik gezellig bij jullie in de woonkamer, slaapkamer en/of op de babykamer foto’s maak. Je krijgt dan die mooie lifestyle foto’s: puur, ongedwongen en echt, waarbij we het ritme van de baby volgen. Dus geen baby’s’ in een bloempot, of hangend in een schommeltje. Zie het meer alsof ik jullie voor een paar uur op een dag volg met de camera. Dus als jullie kleine lieve hummel wil drinken, dan kun je gewoon gaan voeden. Huilt de baby, dan zorgen we ervoor dat jullie hem of haar rustig kunnen troosten. Of de baby nu wakker is of slaapt. Ik zorg voor een mooie reportage waarin jullie jezelf en jullie kleine helemaal herkennen. Op die manier leg ik jullie liefde voor elkaar vast.


Hier deel ik 6 tips zodat jullie zonder vragen en met een gerust hart een newbornshoot in gaan!

Tip 1: Wat kun je het beste dragen tijdens de lifestyle newbornshoot

Het dragen van de ‘juiste’ kleding maakt een groot verschil voor de foto’s! Neutrale tinten en kleuren zonder printjes werken vaak het allermooist op de foto! Dit leidt de aandacht niet af van het gezichtje, de voetjes of die onwijs lieve kleine handjes!!! Voor de baby geldt, net zoals voor jullie als ouders, draag zachte naturelle kleuren of pasteltinten. In het blog Wat kan ik het beste dragen tijdens een fotoshoot heb ik alle tips & tricks wat betreft kleding uitgebreid onder elkaar gezet.

Ps. Heb een tweede setje kleren klaarliggen voor de baby. Want het kunnen behoorlijke opdondertjes zijn als ze precies aan het begin van de fotoshoot een boertje laten (of erger…)

Tip 2: Warm & behaaglijk

Baby’s houden niet van kou (tenzij het de zoon van Wim Hof is…). Omdat ik graag de voetjes en handjes op de foto zet, is het van belang dat de slaap- en babykamer warm genoeg zijn.

Tip 3: Ze hoeven niet altijd te slapen

Veel ouders denken dat jullie baby de hele newbornshoot moet slapen. Nou dat hoeft absoluut niet! Een wakkere baby levert soms nog wel mooiere foto’s op. Hoe kan ik anders die prachtige grote ogen vastleggen.

Tip 4: Rust tijdens de lifestyle newbornshoot

We volgen het ritme van de baby, dus de shoot kan uitlopen. Dat is helemaal niet erg. Zorg er wel voor dat je die dag, of in ieder geval direct na de fotoshoot, geen belangrijke dingen hebt ingepland. Want als jullie je gespannen gaan voelen, voelt de baby dit aan. Die rust is natuurlijk voor jullie ook erg fijn!

Tip 5: Een opgeruimd huis…

Nee hoor, jullie hoeven echt niet je hele huis voor mij op te ruimen! Wat wel fijn is, is dat jullie de spullen die jullie liever niet op de foto willen hebben, opruimen. Maar denk ook aan rommel op jullie nachtkasjes & woonkamer. Tissues, glazen van gister, die stapel tijdschriften welke er al drie weken liggen. You get the point.

Tip 6: Beddengoed

Het is aan te raden te letten op wat voor beddengoed je op jullie bed legt. Ik raad licht beddengoed aan en een niet te druk patroon. Als je dit niet hebt, kun je er ook voor kiezen een grote lichte sprei over het bed te doen. Dit zorgt voor mooie, frisse foto’s en je kunt er alle kanten mee op.

Ik hoop dat ik jullie met deze tips heb kunnen helpen. Interesse in een newbornshoot of heb je vragen? Neem dan hier contact met mij op

Recente blogposts