Jochem Boxem Photography

Denken jullie eraan om thuis newbornfoto’s te laten maken? Twijfel niet te lang, want een newborn shoot thuis is een geweldige manier om die kostbare eerste momenten met jullie kleine vast te leggen in een ontspannen en comfortabele omgeving. Speciaal voor de twijfelaars (of als je gewoon graag wat meer wilt weten), heb ik de informatie van waarom tot de top 5 tips opgeschreven.

Wat kan ik verwachten tijdens een newborn shoot thuis

Het is normaal dat jullie een beetje zenuwachtig zijn over wat jullie kunnen verwachten tijdens de fotoshoot voor je pasgeborene thuis. Maar, no worries! Ik zorg ervoor dat alles soepel verloopt.

Afhankelijk van de duur van de fotoshoot kunnen we foto’s maken op verschillende plekken in jullie huis. Ik begin meestal met wat meer geposeerde foto’s. Je weet wel, die foto’s die je aan jullie ouders laten zien. Ik geef aanwijzingen over jullie houding, maar het worden geen statieportretten. Als jullie wat meer gewent zijn aan de camera, gaan we meer voor de interactie tussen jullie en jullie kleine! En vergeet de close-ups niet, vingers, teentjes, oortjes… Ja die vergeet ik zeker niet. Onthoud dat het belangrijkste is dat jullie plezier hebben en genieten van dit speciale moment met jullie kleine.

De voordelen van een newborn shoot thuis ten opzichte van een studio

Een fotoshoot thuis is een geweldig alternatief ten opzichte van een studio.

  1. Ten eerste hoeven jullie niet al jullie het huis uit te slepen. Je weet wel: voor het geval dat… en voor je het weet zit jullie hele inboedel in de auto.
  2. Ten tweede zorgt een fotoshoot thuis voor een meer ontspannen en comfortabele omgeving voor jullie kleine, maar vooral ook voor jullie zelf. Lekker bekent terrein waar jullie jezelf kunnen zijn en alle gemakken voor handen hebben. Daarnaast maakt een newborn shoot thuis de foto’s een stuk persoonlijker.
  3. Tot slot levert een newbornshoot aan huis meer creatieve en persoonlijke foto’s op. Ieder huis is namelijk anders. Juist die persoonlijke foto’s zijn het dierbaarst.
Newborn baby op bed die gekriebeld wordt

Tips voor een newborn shoot thuis

Om jullie newbornshoot thuis helemaal perfect te laten verlopen, heb ik hier een aantal tips voor jullie.

Tip 1: Het poseren van een baby tijdens de fotoshoot

Als het gaat om poses en posities voor jullie baby, zijn er talloze mogelijkheden! Ik heb meer dan genoeg ideeën en ervaring. Ik maak altijd foto’s in natuurlijke houdingen. Dus geen baby in een bloempot of opgekruld als kikker. Nee, ik laat jullie samen knuffelen, leg de baby neer of positioneer hem op een andere manier die voor jullie natuurlijk voelt. Het belangrijkste is om poses en posities te vinden die natuurlijk en comfortabel aanvoelen voor jullie en voor de baby.

Tip 2: Wat kan ik het beste dragen tijdens een newborn shoot?

Hoewel jullie newborn het middelpunt van de foto’s zal zijn, moeten jullie jezelf niet vergeten! Ik probeer namelijk de liefde tussen jullie vast te leggen. De verbinding met elkaar. Kies daarom een outfit waarin jullie je prettig en zelfverzekerd voelen. Je kunt ook overwegen een persoonlijk tintje toe te voegen, zoals een sieraad of een sjaal met een speciale betekenis voor jou. Wil je graag meer tips over wat jullie het beste kunnen dragen tijdens een fotoshoot? Lees dan dit blog: Wat kan ik het beste dragen tijdens een fotoshoot?

Vader die baby vasthoudt voor raam

Tip 3: Een opgeruimd huis…

Nee hoor, jullie hoeven echt niet je hele huis voor mij op te ruimen! Wat wel fijn is, is dat jullie de spullen die jullie liever niet op de foto willen hebben, opruimen. Maar denk ook aan rommel op jullie nachtkasjes & woonkamer. Tissues, glazen van gister, die stapel tijdschriften welke er al drie weken liggen. You get the point.

Tip 4: Wees voorbereid op pauzes

Wees voorbereid op voldoende pauzes voor het voeden, verschonen van luiers en knuffelen. Durf dit ook te doen. Vaak neem ik snel een paar foto’s op deze kleine in between momenten. Want deze spontane momenten maken jullie serie persoonlijk en uniek.

Tip 5: Beddengoed

Het is aan te raden te letten op wat voor beddengoed je op jullie bed legt. Ik raad licht beddengoed aan en een niet te druk patroon. Als je dit niet hebt, kun je er ook voor kiezen een grote lichte sprei over het bed te doen. Dit zorgt voor mooie, frisse foto’s en je kunt er alle kanten mee op.

Wil je meer tips voor een newbornshoot thuis? Lees dan mijn blog met 6 tips voor een geslaagde newbornshoot

Baby in de armen van moeder die haar vinger vast pakt

Wanneer kan ik het beste een newbornshoot plannen?

Een newborn shoot is het mooiste tussen de twee en acht weken na de geboorte. Het belangrijkste is dat de shoot veilig en vertrouwd plaats kan vinden. En als het allemaal nog niet zo soepel verloopt, dan is dat geen probleem. We plannen de shoot dan gewoon een weekje later in! Meer weten? Lees dan mijn blog: Wanneer kan ik het beste een newbornshoot inplannen?

Voorbeelden van een newborn shoot thuis

Over de schrijver

Ik ben Jochem en kom uit het prachtige Twente. Naast mijn passie voor fotografie werk ik als visual storyteller. Spontaniteit en enthousiasme vind ik super belangrijk en dit wil ik ook graag uitstralen in mijn fotografie. Mijn doel: Jullie blij en gelukkig maken met tijdloze foto’s van jullie liefde waar jullie nog jaren lang op terug kunnen kijken!

Ben je nog opzoek naar een newbornfotograaf? Bekijk dan snel mijn aanbod via de onderstaande knop!

Portretfoto Jochem

Recente blogposts