Jochem Boxem Photography

Als trouwfotograaf werk ik vaak samen met videografen op bruiloften. Zij leggen jullie trouwdag vast in bewegend beeld en vertellen een verhaal doormiddel van beweging en geluid. Zijn jullie opzoek naar een trouwvideograaf of twijfelen jullie nog? Lees hier mijn 4 tips om jullie te helpen evenals een lijst met videografen uit overijssel met wie ik graag samenwerk!

Trouwvideografie is een geweldige aanvulling op trouwfotografie. Het verbetert jullie foto’s door beweging en geluid toe te voegen aan al jullie dierbare herinneringen. Het horen van die emotionele geloften en ontroerende speeches, en het zien van alle lachende gezichten en het dansen brengen jullie meteen terug naar hoe jullie je voelden op jullie trouwdag. Een video legt ook de energie en sfeer van de receptie vast op een manier die foto’s niet kunnen.

Hier zijn tips om naar uit te kijken als jullie een videograaf voor jullie bruiloft uit Overijssel zoeken:

 

1. Kies een videograaf met een stijl waar jullie van houden!

Iedere videograaf heeft een eigen unieke stijl. Kies daarom iemand met een stijl die jullie aanspreekt en waar jullie helemaal weg van zijn! Willen jullie een traditionele highlight reel of juist eentje in een meer documentaire stijl. Je kunt ook gaan voor een meer creatieve en moderne trouwfilm. Ik raad aan om een trouwvideograaf te kiezen wiens stijl aansluit bij die van jullie trouwfotograaf. Zo zorg je voor een samenhangende look en feel. De stijl van de trouwvideo is een van de belangrijkste criteria bij het maken van de keuze voor een trouwvideograaf. De stijl moet passen bij jullie als persoon. Neem daarom eens rustig de tijd om jullie goed te verdiepen in de trouwvideo’s van meerdere videografen. Onderaan deze blogpost heb ik een lijstje toegevoegd met trouwvideografen met wie ik graag samenwerk. Ieder hebben ze een eigen unieke stijl.

 

2. Zoek een ervaren professional

Iedere bruiloft is uniek. Kies daarom een videograaf die ervaring heeft met het filmen van bruiloften die qua stijl en thema passen bij die van jullie. Op die manier weet je zeker dat de videograaf weet hoe deze het beste alle belangrijke momenten van jullie trouwdag kan vastleggen. De huwelijksvideograaf kan anticiperen op belangrijke momenten en snel schakelen om deze vast te leggen.

3. Kies een videograaf en fotograaf die elkaar kennen en goed samenwerken

Op jullie trouwdag moeten videograaf en fotograaf samenwerken om zo jullie bijzondere dag op een zo mooi mogelijke manier vast te leggen. Kies daarom een videograaf en fotograaf die elkaar kennen. Zo weten ze van elkaar hoe ze werken en snappen ze elkaars werkwijze. Dit zorgt voor een ontspannen en ontzorgde sfeer voor jullie als bruidspaar! Deze samenwerking zorgt ervaar dat jullie trouwfoto’s en -video’s elkaar perfect aanvullen.

Bruidspaar met witte jurk en pak tijdens fotoshoot in tuin

4. Zoek een videograaf die jullie visie deelt

Kies een videograaf met een visie en stijl die overeenkomt met wat jullie voor ogen hebben en hoe jullie zijn als persoon. Waarom doet hij wat hij doet. Dit klinkt als een vage vraag, maar veel keuzes die iemand creatief maakt, komt voort uit zijn waarom. Om deze reden heb ik een aparte pagina over mijn visie. Jullie willen je op je gemak voelen en iemands visie kan hierin helpen. Stel jezelf de volgende vragen;

  • Past de stijl van de videograaf bij wat wij voor ogen hebben?
  • Deelt de huwelijksvideograaf dezelfde waarden en normen als wij doen?
  • Heeft de trouwvideograaf dezelfde visie op een trouwdag als wij?

Afhankelijk van datgene wat jullie belangrijk vinden, kunnen jullie deze keuze maken of jullie de perfecte match hebben gevonden, of dat jullie nog even door moeten zoeken. Pas als de basis klopt, kunnen jullie gaan kijken naar prijs, beschikbaarheid en de andere meer formele zaken.


Videografen uit Overijssel waar ik graag mee samenwerk

Al met al is huwelijksvideografie een emotionele en gedenkwaardige manier om jullie trouwdag vast te leggen op een manier die fotografie niet kan. Bewegend beeld kan jullie dag die extra dimensie geven om op terug te kijken. Voor de volledige ervaring en om zelfs de kleinste details van jullie dag te onthouden, laat je een videograaf jullie hele bruiloft van begin tot eind vastleggen. Jullie foto’s en video worden een tijdscapsule van jullie bruiloft waar jullie keer op keer met plezier naar kunnen kijken.

Graag deel ik een paar videografen waarmee ik graag samenwerk! Wie weet zit er een videograaf uit Overijssel tussen voor jullie bruiloft!

Dagmarfilmt

Authentiek, warm & sfeervol. Zo omschrijft Dagmar haar stijl. Ze legt jullie dag vast op een natuurlijke en documenterende wijze om zo de sfeer van jullie dag voor altijd voelbaar te maken in een film.

Website: dagmarfilmt.nl

Instagram: @dagmarfilmt

Peperclips

Peperclips Films zoekt wat jullie uniek maakt en zet dát centraal.

Belangrijkste ingrediënten: alles wat ontroert, grappig is of afwijkt.

Het resultaat is een uitgesproken film met vlot tempo, tot in detail afgewerkt en helemaal een weerspiegeling van jullie.

Website: peperclips.com

Instagram: @peperclipsfilms

Over de schrijver

Ik ben Jochem en kom uit het prachtige Twente. Naast mijn passie voor fotografie werk ik als visual storyteller. Spontaniteit en enthousiasme vind ik super belangrijk en dit wil ik ook graag uitstralen in mijn fotografie. Mijn doel: Jullie blij en gelukkig maken met tijdloze foto’s van jullie liefde waar jullie nog jaren lang op terug kunnen kijken!

Ben je nog opzoek naar een trouwfotograaf voor jullie bruiloft? Vraag dan snel mijn brochure aan via het onderstaande formulier!

    Portretfoto Jochem

    Recente blogposts