Jochem Boxem Photography

Het is de droom van veel bruidsparen en dat is niet zonder reden. Trouwen in je eigen tuin geeft een persoonlijke touch aan jullie bruiloft en creëert een ontspannen sfeer. In deze blogpost deel ik mijn ervaringen en geef ik waardevolle tips voor degenen die de stap willen zetten om thuis in hun achtertuin te trouwen.

Houdt rekening met de ruimte in je tuin

Bij het plannen van de bruiloft in jullie eigen tuin is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte. Heb je een kleinere tuin, dan is het raadzaam om het aantal gasten te beperken. Zo houdt iedereen voldoende bewegingsruimte. Als jullie een grotere tuin hebben, dan heb je meer mogelijkheden om verschillende hoeken te creëren voor de verschillende momenten op jullie trouwdag. Dit resulteert tevens in meer diverse fotomomenten.

 

Trouwen in je tuin: richt hem sfeervol in

Een goed ingerichte tuin draagt bij aan de sfeer van jullie trouwdag en zorgt voor mooie achtergronden op jullie trouwfoto’s. Als trouwfotograaf adviseer ik bruidsparen om te zorgen voor voldoende aankleding in de tuin. Denk aan romantische lampjes, mooie boeketjes, sfeervolle potjes en sprankelende lichtjes. Deze elementen transformeren jullie tuin tot een volwaardige ceremonielocatie

Denk om het licht in je tuin tijdens de bruiloft

Als trouwfotograaf is het licht een essentieel onderdeel van het fotograferen van een bruiloft. Bij een bruiloft in eigen tuin is het belangrijk om rekening te houden met het beste tijdstip voor de trouwfoto’s. Over het algemeen is het licht tussen 12:00 en 14:30 uur het minst gunstig. Valt jullie ceremonie toch in de middag, dan raad ik aan om deze op een overdekte plek plaats te laten vinden, bijvoorbeeld door tussen de bomen. Bij bewolkt weer hoef je je geen zorgen te maken, omdat dit juist voor zacht en diffuus licht zorgt dat perfect is voor foto’s in jullie tuin. Wil je meer lezen over het perfecte licht tijdens jullie bruiloft? Lees dan deze blogpost.

Trouwen in je tuin: een vertrouwde omgeving!

Trouwen in je eigen tuin brengt een groot voordeel met zich mee! Jullie kennen de omgeving als geen ander, waardoor jullie je meer op je gemak voelen en dit terug te zien is in de foto’s. Het is iets wat klein lijkt, maar een wezenlijk verschil maakt in de beleving van jullie dag.

Hoe zag de dag eruit

De getting ready thuis

De getting ready van de bruiloft vond plaats in hun eigen & ouderlijke huis. Dit maakte de dag vanaf het begin al erg persoonlijk. In hun eigen omgeving kon ik foto’s maken en hier persoonlijke elementen aan toevoegen. Maar de grootste verrassing moest nog komen, namelijk de first look!

Een first look in het bos

Voorafgaand aan hun huwelijksceremonie besloten Michiel & Thesca om een first look te doen. Wij kozen een adembenemende locatie in het bos, omgeven door de weelderige natuur. Een sfeervol vlonderpad tussen de bomen bood de perfecte setting.

De ceremonie in je eigen tuin

De ceremonie vond plaats tussen de bomen in hun eigen tuin. Dankzij de prachtige beschutting voelde de ceremonie knus en kleinschalig aan. De locatie had een natuurlijke schoonheid en een vertrouwde rust, waardoor er veel ruimte was voor een traan, een lach en vooral veel liefde.

Taart aansnijden aan hun eigen gemaakte sweets table

Na de ceremonie was het tijd voor een zoete verrassing. Michiel en Thesca hadden met liefde een eigen gemaakte sweets table gecreëerd, gevuld met voor ieder wat wils. Wil je graag meer weten over een tweets table? Lees dan mijn blogpost Kies voor een tweet table en verras je gasten!

De trouwfoto’s in eigen tuin

Nog voor de receptie plaatsvond hebben wij de trouwfoto’s gemaakt. Deze zijn gemaakt op een besloten hoekje in hun achtertuin. Perfect om even met elkaar weg te ontspannen van alle drukte. De groene tuin bood een perfecte achtergrond voor de foto’s.

De receptie in jullie eigen achtertuin

De receptie bracht het feest in de tuin involle gang. Met persoonlijke accenten en decoraties werd de tent omgetoverd tot een magische omgeving. 

Wedding Planner / Michelle Slinkman

Jurk / Bruid & Bubbels

Tent / Kinds verhuur

Over de fotograaf

Ik ben Jochem en kom uit het prachtige Twente. Naast mijn passie voor fotografie werk ik als visual storyteller. Spontaniteit en enthousiasme vind ik super belangrijk en dit wil ik ook graag uitstralen in mijn fotografie. Mijn doel: Jullie blij en gelukkig maken met tijdloze foto’s van jullie liefde waar jullie nog jaren lang op terug kunnen kijken!

Ben je nog opzoek naar een trouwfotograaf voor jullie bruiloft? Vraag dan snel mijn brochure aan via het onderstaande formulier!

    Portretfoto Jochem

    Recente blogposts